Autobestickering Tips voor het onderhoud en de reiniging van autobestickering

Tips voor het onderhoud en de reiniging van autobestickering

Autobestickering is een uitstekende manier om je voertuig te personaliseren en je boodschap over te brengen.

Of het nu gaat om reclame voor je bedrijf of gewoon om je auto een unieke uitstraling te geven, het is belangrijk om te weten hoe je de bestickering in goede staat kunt houden.

In dit artikel zullen we je voorzien van waardevolle tips voor het onderhoud en de reiniging van autobestickering, zodat het er altijd fris en aantrekkelijk uitziet.

Direct weten wat wij voor jouw auto, bedrijfsbus of vrachtwagen kunnen betekenen?

Bekijk dan onze autobestickering pagina.

 

Kies de beste materialen voor jouw autobestickering en laat je adviseren

Bij het kiezen van bestickering is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Kies voor vinyl stickers van goede kwaliteit, omdat deze duurzaam en kleurvast zijn.

Je hoeft niet voor alle voertuigen of campagnes de beste materialen te kiezen. Het is natuurlijk zonde om je auto te laten bestickeren met de best mogelijke kwaliteit als het voertuig wordt ingezet voor een campagne van 3 maanden.

Wil je dat de bestickering zo lang mogelijk meegaat? Dan raden we je aan om wel voor de best mogelijke kwaliteit te kiezen!

 

Wat heb ik nodig om de autobestickering schoon te maken zonder deze te kunnen beschadigen?

Voordat je begint met schoonmaken, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt, zoals een zachte doek, milde zeep en water. Vermijd schurende reinigingsmiddelen, omdat deze de bestickering en de lak van je voertuig kunnen beschadigen.

 

Hoe kan ik het best mijn voertuig met autobestickering schoonmaken?

Gebruik een mengsel van milde zeep en water om vuil en stof voorzichtig weg te vegen. Er zijn ook auto shampoo’s die hier ideaal voor zijn. Maar let op: vermijd het gebruik van harde borstels of schurende materialen. Deze kunnen krassen veroorzaken. Wij adviseren vaak een autowashandschoen te gebruiken. Zo kom je overal goed bij én wordt je auto goed schoon. Voor je velgen raden we aan om nog een handschoen of zachte spons te kopen. Zonde als je de volgende keer overgebleven remstof op de lak van je voertuig krijgt.

 

Hoe vaak is het verstandig om het voertuig schoon te maken?

Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je de levensduur van je autobestickering verlengen. Maak er een gewoonte van om je voertuig regelmatig schoon te maken en vuil onmiddellijk te verwijderen. Eén keer in de twee weken is een goed streven. Elke week? Dan ben je helemaal een topper!

Aandachtspunten bij het parkeren

Kies bij het parkeren van je voertuig voor schaduwrijke plekken om langdurige blootstelling aan de zon te voorkomen. UV-stralen kunnen na verloop van tijd de kleuren van de bestickering vervagen. Als je voor een hoge kwaliteit bestickering kiest, is dit natuurlijk minder relevant dan wanneer je voor een lagere kwaliteit kiest.

Wil je graag geadviseerd worden over de juiste bestickering voor jouw voertuig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Voorkomen van beschadigingen

Je hoeft niet voorzichtig te zijn bij het openen van deuren en kofferbakken om te voorkomen dat de bestickering wordt beschadigd. Maar let wel op met scherpe voorwerpen in de buurt van de stickers. Die twee gaan nooit goed samen ;-).

 

De do’s en don’ts voor het mooi houden van jouw autobestickering:

Don’t: Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen.

Don’t: Scherpe voorwerpen.

Don’t: oppassen met hogedrukspuit (niet te dichtbij).

Don’t: oppassen met een spons met een open structuur.

Do: Reinig regelmatig om vuil en stof te verwijderen.

Do: Gebruik milde zeep en water voor reiniging.

 

Conclusie: Onderhoud en reiniging autobestickering

Het regelmatig onderhouden en zorgvuldig reinigen van autobestickering is van cruciaal belang om de levensduur te verlengen en de uitstraling te behouden. Zo blijft je bestickering effectief én representatief, en blijft je voertuig een krachtig marketingmiddel voor je bedrijf.

 

Wil je ook autobestickering voor jouw bedrijfsvoertuig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel 0180 – 84 99 01 of mail naar: algemeen@denqr.nl.

Vanuit onze vestiging in Barendrecht kunnen wij in onze eigen werkplaats of in de volgende steden je bedrijfsvoertuig bestickeren:

 

Blog

Laatste berichten

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag of wil je een prijsindicatie weten? Laat het ons weten. Wij proberen je zo snel mogelijk een passend advies te geven.

Rick

Signing Specialist

Vul onderstaand formulier in.  Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

EXPERIENCE OUR AMAZING PRODUCT TODAY

Unlock the power of DENQR Signmakers and revolutionize your signage